bibliothek  
Udo Pörschke: Unter dem Buddha-Baum
2012. 11. 26. - 11:00 - deutsch
Az utóbbi években sok német telepedett le Magyarországon, egy részük új hazát keresett, mások a munka miatt jöttek. Ezekben a csoportokban számos művész is volt, mint például Udo Pörschke, aki 2011 nyara óta Bonyhádon él.
A könyv borítója

Udo Pörschke tanár és író. Tanárként gyakran kreatív írással foglalkozik, azaz segít az ifjú írópalántáknak továbbfejlődni. 2006-ban kezdett el írni, maga is kitanulta az írás művészetét. Udo Pörschke 2012 nyár elején a Magyarországi Németek Házának vendége volt, ahol 80 Minuten um die Welt (80 perc alatt a Föld körül) címen válogatást olvasott fel a világ különböző részein játszódó novelláiból.

Legújabb kötete, az Unter dem Buddha-Baum 2012. november 5-én jelent meg Szekszárdon. 13 novellát tartalmaz, melyek ismét új országokat, területeket mutatnak be az olvasóknak. A könyv tematikája sokszínű, mesél előítéletekről, segítőkészségről vagy a karácsonyról, illetve egy bűnügyi történet is helyet kap benne. A szövegek mottói Buddhától vagy a buddhista hagyományból származnak.

Pörschke könyvét mindazoknak ajánljuk, akik tartalmas szórakozásra vágynak és szívesen fedeznek fel új helyeket és helyzeteket. A könyv, melynek címadó novelláját a Német Katolikus Felnőttképzési Intézet 2011-es díjával tüntették ki, 2 200 Ft-ért (postaköltséggel együtt) a szerzőtől rendelhető meg a poerschkito@yahoo.de címen.

Udo Pörschke: Unter dem Buddha-Baum: und zwölf weitere Geschichten (A Buddha-fa alatt és tizenkét másik történet)
Szekszárd : Nyomdai Ötletek Kft., 2012.
136 o.
Nyelv: német

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!