bibliothek  
Deutscher Kalender 2013
2012. 12. 10. - 10:00 - deutsch
Mint már több mint öt évtizede, ezúttal is megjelent a következő évre szóló Deutscher Kalender. A naptár minden kétséget kizáróan a magyarországi németek legjelentősebb rendszeres kiadványa a Neue Zeitung mellett.
A könyv borítója

A hagyományt meg kell őrizni, ennek értelmében a naptár felépítése megfelel a megszokottnak. Újra olvashatunk városokról, községekről, partnerkapcsolatokról, a német anyanyelvről. Az ifjúsági és az egyházi szekció sem hiányzik, ismét izgalmas cikkeket olvashatunk a magyarországi német történelemről, érdekes történetek és irodalom is helyet kap a kötetben.

A felépítés tehát nem változott, de a kiadvány a magyarországi németség elmúlt évének legfontosabb eseményeiről számol be, érdekes személyiségeket mutat be. A könyv, ha nem is egész évre, de az év elejére egészen biztosan elegendő olvasnivalót nyújt. A kalendáriumot ezúttal is az aktuális BlickPunkt-verseny képei díszítik.

A Deutscher Kalendert a megszokott módon, a Neue Zeitung szerkesztőségétől (1062 Budapest, Lendvay u. 22. tel.: 1 /302 68 77, email: neueztg@hu.inter.net) lehet megrendelni, ára 800 Ft (plusz postaköltség).

Deutscher Kalender 2013 : Jahrbuch der Ungarndeutschen (Német kalendárium 2013. A magyarországi németek évkönyve)
Budapest : Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, 2012.
320 o. : ill.
Nyelv: német

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!