bibliothek  
Wilfried Kniesel: Donauschwäbische Familiengeschichtsforschung
2014. 03. 24. - 12:30 - deutsch
Számos kiadvány segíti a családfakutatókat, de legtöbbjük csupán általános módszereket, forrásokat és tippeket tartalmaznak. A Duna Menti Sváb Családfakutatók Egyesületének kiadványa (AKdFF) a Duna menti sváb szakterülettel foglalkozik.
A könyv borítója

Az AKdFF-et 1975-ben alapították, ez a könyv a 10 éves jubileumára készült. Az alcím kihangsúlyozza, hogy közlik benne a társaság tagjainak listáját, de semmi esetre sem ez a kötet legfontosabb része. Sokkal értékesebb a kutatáshoz szükséges primer és szekunder források felsorolása.

A kézikönyvi fejezeteket hét, a Duna menti svábság történetének kérdéseivel foglalkozó tanulmány követi. Bár a könyv csaknem húsz éve jelent meg, még mindig jól használható, legtöbb adata máig aktuális.

A kötet célcsoportját természetesen a családfakutatók alkotják, de a történeti tanulmányok mások számára is hasznos olvasmányok lehetnek.

Wilfried Kniesel: Donauschwäbische Familiengeschichtsforschung. Festbuch zum zehnjährigen Bestehen des AKdFF mit dem Verzeichnis seiner Mitglieder (Duna menti sváb családfakutatás. Emlékkönyv az AkDFF tízéves fennállására a tagok jegyzékével)
Schriesheim : AKdFF, 1985.
303 o.
Nyelv: német

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!