bibliothek  
Marchut Réka: Töréspontok
2014. 05. 19. - 11:50 - deutsch
A doktori disszertációk gyakran foglalkoznak fontos témákkal, de ha a szerzők nem tudják kiadatni őket, eredményeik csak a kutatók számára elérhetők. Marchut Rékának sikerült megjelentetnie dolgozatát, aminek a téma iránt érdeklődők csak örülhetnek.
A könyv borítója

Bár a kitelepítést és a hozzá vezető eseményeket számos könyv bemutatta már, időről időre újabb tényeket kutatnak ki, újabb forrásokra bukkannak. Szintén Marchut műve mellett szól, hogy a Buda környéki régió történéseit még sosem mutatták be ekkora terjedelemben.

A kiadvány a kitelepítéstől az 1920-as évek elejéig nyúl vissza. Szerzője kifejti a magyarországi németség két világháború közti helyzetének problémáját, azonban legrészletesebben a második világháború időszakát ismerteti.

Különösen melegen ajánljuk a könyvet az érintett települések lakóinak. Akinek további kérdései vannak a kötettel kapcsolatban, az felteheti őket május 28-án a Magyarországi Németek Házában a hivatalos könyvbemutatón.

Marchut Réka: Töréspontok. A Budapest környéki németség második világháborút követő felelősségre vonása és annak előzményei (1920-1948)
Budapest - Budaörs : MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont, Magyar Történelmi Társulat, Budaörsi Passió Egyesület, 2014.
405 o.
Nyelv: magyar

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!