bibliothek  
Leopold Egger: Erinnerungen an die donauschwäbische Heimat
2014. 06. 12. - 11:30 - deutsch
Mindegy mennyi ideje élnek az egykori kitelepítettek Németországban, a haza számukra az anyaföld marad. Ez ugyanúgy igaz a magyarországi németekre, mint a bánáti svábokra. Leopold Egger életműve, amelyet e kötet megjelenése előtt különböző folyóiratokban publikált, magával ragadó módon írja le a bánáti németek életét.
A könyv borítója

Bár a szerző egyúttal saját testamentumának is tekinti a kiadványt, az nem csak személyes emlékeket tartalmaz, hanem az egész Duna menti sváb történelem pillanatképeit, a betelepítéstől a németországi beilleszkedésig.

A szövegek irodalmi, csaknem lírai stílusban íródtak, novellákként is értelmezhetjük őket. Együtt átfogó képet adnak a bánáti mindennapi életről. A kötet számos, a Weg der Donauschwaben című kötetből származó illusztrációt, illetve egy a Kárpát-medencét és benne a német településterületeket ábrázoló térképet tartalmaz.

Szívből ajánljuk a kiadványt azoknak, akiket érdekel a bánáti németség, de a tudományos munkákkal szemben a személyes visszaemlékezéseket részesítik előnyben.

Leopold Egger: Erinnerungen an die donauschwäbische Heimat (Emlékek a Duna menti sváb hazáról)
Sindelfingen: Landsmannschaft der Donauschwaben in Baden-WĂĽrttemberg, 1986.
128 o. : ill.
Nyelv: német

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!