bibliothek  
Ute Michailowitsch - Mirona Stanescu - Gabriella-NĂłra Tar (szerk.): GrenzĂĽberschreitungen
2014. 09. 01 - 11:30 - deutsch
Nem sokszor fordul elő, hogy gyakorló oktatók és hallgatók ugyanazon konferencián tartanak előadást, noha ez mindkét oldal számára gyümölcsöző lehet. Ez a kötet egy ifjúsági és gyermekkultúráról szóló kolozsvári konferencia anyagait tartalmazza, melyen a jövő tanárai is szót kaptak.
A könyv borítója

Bár a kötet alcíme könnyen elriaszthatja az olvasókat, a tanulmányok laikusok számára is érthetők, a problémákat pedig, melyekkel foglalkoznak, minden tanár és szülő jól ismeri. A cikkekből megtudhatjuk, hogyan lehet a zenét, a film- vagy színművészetet a németnyelv-oktatás keretében közelebb hozni a gyerekekhez, bemutatnak működő példákat is. A könyv utolsó részében három ezen témákat továbbgondoló kiadványt ismertetnek.

A legtöbb szöveg a kolozsvári egyetem tanáraitól és diákjaitól származik, ennek ellenére a bennük ismertetett módszerek Románián kívül is használhatók, a leírt már működő projektekből is lehet ihletet meríteni.

A konferenciakötetet elsősorban némettanároknak szánták, de ez nem jelenti azt, hogy más szakok esetében nem lehet hasznosítani az ötleteit.

Ute Michailowitsch - Mirona Stanescu - Gabriella-Nóra Tar (szerk.): Grenzüberschreitungen. Didaktische Anregungen durch interdisziplinäre Seminare mit deutschsprachigen Lehramtsstudierenden
(Határátlépések. Didaktikai javaslatok némettanár szakos hallgatókkal közös interdiszciplináris szemináriumokról)
Kolozsvár : Verbum, 2009.
159 o.
Nyelv: német

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!