bibliothek  
Hans Sonnleitner: Donauschwäbisches Vermächtnis im südöstlichen Mitteleuropa
2015. 04. 27 - 15:30 - deutsch
Már eddig is több összefoglalót ajánlottunk ebben a rovatban a Duna menti sváb történelemről és kultúráról. Ami az itt tárgyaltat különlegessé teszi, hogy ez a népcsoport legelismertebb kutatóinak együttműködésével készült.
A könyv borítója

Josef Volkmar Senz, Anton Scherer, Robert Rohr vagy Georg Wildmann nevét mindenki jól ismeri, aki a Duna menti svábokkal foglalkozik. A szerzőcsapat garancia a könyv magas színvonalára. Tudományos könyvről van szó, amely azonban laikusok számára is érthető.

A kötet történeti része elsősorban a Duna menti svábokat ért sorscsapásokra összpontosít, ezt irodalmi (Anton Scherertől) és zenei (Robert Rohrtól) írások egészítik ki. Vizsgálják a sváb élet vallási aspektusát is és természetesen számos tájékoztató irodalmat adnak meg a függelékben.

A kiadvány alapos munka, amely átfogó képet ad a témáról, ezért azoknak is ajánljuk, akik csak újabban hallottak a Duna menti svábokról, és azoknak is, akik eddigi tudásokat szeretnék kiegészíteni.

Hans Sonnleitner: Donauschwäbisches Vermächtnis im südöstlichen Mitteleuropa.
(Duna menti sváb örökség Közép-Európa délkeleti részén. Egy élmény- és tudáshorfozó történelmi és személyes mérlege. Alapvetés történelmi és politikai összefüggésekről a török háborúk korától a kommunizmus bukásáig)
München : Verlag der Donauschwäbischen Kulturstiftung, 2008.
Donauschwäbisches Archiv Reihe III. Beiträge zur donauschwäbischen Volks- und Heimatforschung
405 o. : ill.
Nyelv: német

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!