bibliothek  
Wolfgang Benz (szerk.): Legenden, Lügen, Vorurteile
2012. 05. 21. - 10:30 - deutsch
Viszonylag sokat tudunk a nemzetiszocializmus időszakáról, de sok dolog, amit ténynek hiszünk, nem több legendánál. A modern kort kutató történészek által összeállított könyv igyekszik ezeket a legendákat leleplezni és az igazságot bemutatni.
A könyv borítója

A kötet egy szótár, melynek mind a 91 szócikke részletesen kidolgozott. Az "autópályák"-nál (Autobahnen) megtudhatjuk, hogy megépítésük nem Hitler ötlete volt, már az 1920-as években léteztek tervek egy új közlekedési hálózatra. A holokauszttagadók problémája az "Auschwitz-hazugság" szócikk alatt (Auschwitz-Lüge) kerül górcső alá. A Morgenthau-tervről is új és meglepő információkat kap az olvasó: egyáltalán nem állt az amerikai pénzügyminiszter szándékában "rabszolgává" tenni Németországot, csak biztosítani akarta, hogy ne jelentsen többé veszélyt.

A kötet hozzájárul ahhoz, hogy az olvasók megbízható információkhoz jussanak a Harmadik Birodalom korszakáról és objektív képet kapjanak az akkori rémtettekről és valós eredményekről.

A könyveket azoknak ajánljuk, akik a modern történelem iránt érdeklődnek, és legendák helyett tényekről szeretnének olvasni.

Wolfgang Benz (szerk.): Legenden, Lügen, Vorurteile. Ein Wörterbuch zur Zeitgeschichte (Legendák, hazugságok, előítéletek. Szótár a modern kori történelemhez)
München : dtv, 1994.
241 o.
Nyelv: német

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!