bibliothek  
Wolfgang Knabe: Aufbruch in die Ferne
2012. 06. 18. - 11:00 - deutsch
A 18. században Németországból Kelet-Közép-Európába induló kivándorlásról viszonylag sokat tudunk. De a vándorlási hullám nem állt meg régiónk kolonizációjával. Wolfgang Knabe könyve a tengerentúli népmozgásokat vizsgálja az első világháborúig Bajor-Svábföld példáján.
A könyv borítója

A szerző 1950-ben született, 1986-tól a Bajor Tudományos Akadémia munkatársa. E könyv habilitációs dolgozatából született meg, hosszú évek kutatómunkájának eredménye. A dolgozat bírálója alapműnek ítélte és fenntartások nélkül ajánlotta a művet.

A kötet hét fejezetre oszlik. Az elején a kivándorlások általános jellemzőit mutatja be, hogy hogyan zajlanak ezek a folyamatok. A későbbiekben ismerteti a tárgyalt terület helyzetét ill. hogy milyen módszereket alkalmazott az író a kutatásnál. A publikáció nagy része részletesen leírja, hogyan, mikor és hová vándoroltak ki Bajor-Svábföldről, milyen okai voltak ennek és hogyan fogadták őket az új világban.

A könyv valóban a migrációtörténelem alapműve, mindenkinek ajánljuk, akiket ez a téma érdekel.

Wolfgang Knabe: Aufbruch in die Ferne. Deutsche Auswanderungen zwischen 1803 und 1914 am Beispiel Bayerisch-Schwaben (Indulás a messzeségbe. Német kivándorlás 1803 és 1914 között Bajor-Svábföld példáján)

462 o. : ill.
Nyelv: német

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!