bibliothek  
P. Mergast, G. Uhlenkamp (szerk.): Das neue Fünfzehn-Minuten-Theater
2012. 07. 16. - 11:00 - deutsch
A színjátszás sokkal több, mint csupán művészi tevékenység: erősíti egy csoport összetartozás-érzését, növeli a színészek kommunikációs kompetenciáját, stb. De a fiatalok nem kezdhetnek egyből Shakespeare tragédiáival. Ez a könyv rövid darabokat és jeleneteket tartalmaz, melyek különösen alkalmasak kezdő csoportok számára.
A könyv borítója

Nem csak maguk a szövegek olvashatóak a könyvben. Tartalmazza az egyes rövid műfajok magyarázatát,azok történetét. Megismeri az olvasó a blackoutokat, a szkeccseket, a vicc többféle típusát, természetesen sok példával. Olyan vidám jeleneteket közöl tehát a könyv, amelyek kiválóan alkalmasak színjátszó csoportok alakulásához.

A cím "Tizenöt perces színházat" ígér. Valójában a legtöbb szöveg rövidebb 15 percnél, De a szerkesztők a mennyiség helyett a minőségre törekedtek: gyakran a legrövidebb jeleneteknek van a legnagyobb sikerük. A kötet a legfontosabb szakkifejezéseket ismertető kislexikont is tartalmaz.

A könyvet mindenekelőtt újonnan alakult színjátszóköröknek ajánljuk, de tapasztaltabb társulatok is találhatnak benne valami hasznosat.

Paul Mergast, Gisela Uhlenkamp (szerk.): Das neue Fünfzehn-Minuten-Theater (Az új Tizenöt perces színház)
München : Don Bosco Verlag, 1999.
167 o.
Nyelv: német

 Kofferbibliothek fĂĽr Schulen
Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Zentrum.hu
Bibliothek

 

 
zentrum
Hírek | Bemutatkozás | Folyóirataink | Linkek | Letöltés | Kapcsolat | Hírlevél
© 2010 Magyarországi Német Kulturális És Információs Központ, Minden jog fenntartva!